perjantai 27. maaliskuuta 2009

Ammattitaidon 2009 SM-kilpailut Vaasassa

Ammattitaidon 2009 SM tittelistä kilpailtiin Vaasassa. Kilpailut järjestettiin Mustasaaren Botnia-Hallissa. Kisat olivat järjestelyjen kannalta menestys. Kolmipäiväisissä kilpailuissa miteltiin lähes 40 eri ammatin paremmuudesta. Kilpailuissa ja järjestelyissä mukana olleena on päässyt näkemään ja kokemaan läheltä suuren luokan tapahtumaa.

Opiskelijan pääsy kisoihin vaatii monet vaiheet. Yleensä kaikki on opiskelijan tahdosta ja opiskelumenestyksestä kiinni. Juuri nämä seikat ovat hyvät lähtökohdat kilpailuihin osallistumiselle. Ennenkö SM-kisoihin päästään, on läpäistävä alueelliset karsinnat eli semifinaali. Näissä kisoissa tietty määrä valitaan SM-kilpailuihin.

Kolmipäiväinen SM-kisa vaatii osallistujalta monen tasoista taitoa. Kisatapahtumassa yleisö seuraa seläntakana tekemistä. Tämän vuoden kisoissa kävi yli 40 000 katsojaa. Tämä kaikki tuo omat paineet kilpailutehtävään. Itse kilpailutehtävä on myös tasoltaan vaativa. Koneet ja laitteet vaatii käyttäjältä osaamista. SM kilpailu ei todellakaan ole mikään läpihuuto juttu.

Koneistuksen kilpailutehtävnä 2009 on moottorin osat. Mäntä, kiertokanki, kampiakseli. Kilpailusuoritus tehtiin manuaalijyrsinkoneella ja cnc-ohjatulla sorvilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pommerin sota 1757-1762

                                         Alexander Kotzebuen maalaus Kiinersdorfin taistelusta (1848) Pommerin sota 1757-1762  Esivanhemmi...